Easy Slider

Easy Slider är NextGen Gamings satsning på att locka till sig de som annars söker sina adrenalinkickar ute på vägarna. Spelet är högljutt, fartfyllt och designat med motorcykelälskarna i åtanke, och trots några mindre fel och brister är det definitivt värt att lägga några timmar på. Höga insatser och höga vinster ger ett spännande och varierat slotspel.

Grunden är en spelplan med tre rader och fem kolumner, på vilken det kan bildas 25 olika linjer. När spelaren sätter i gång en omgång fylls rutorna med en kombination av tio olika symboler, varav 10 och 9 betalar minst, följt av Q och J, A och K, ett jeansmärke och ett par solglasögon, en hjälm och slutligen en man i läderväst på en cruiser. Motorcykelåkaren ger som mest 500 gånger pengarna, men då ska han dyka upp fem gånger på samma linje. Utöver dessa standardsymboler finns scatter-symbolen, med en avbild av ett brinnande däck, och wild-symbolen med en kvinna ute på ökenvägarna.

En av sakerna som ska göra Easy Slider unikt är den lilla animerade motorcykelföraren i spelplanens överkant. Spelaren kan själv välja vilken av de fem kolumnerna han ska befinna sig ovanför, och den kolumnen kan då ge så kallade ”stacked wilds”, det vill säga flera wild-symboler på rad, och ”wild multipliers”, som multiplicerar wild-symbolernas värde ett visst antal gånger, hur många beror på vilken kolumn spelaren väljer. När man väl spelar märks funktionen dock inte av speciellt mycket, då wild-symbolerna dyker upp med tämligen stora mellanrum.

Bra musik

NextGen har lagt mycket krut på musiken, som är nykomponerad och inspelad med äkta elgitarrer. Det är äkta amerikansk hårdrock, och tämligen bra sådan, med nackdelen att man endast får höra den medan kolumnerna snurrar, sedan blir det tyst. Dessa små avbrott blir mer och mer irriterande ju längre tid man spelar, och efter ett tag blir man frestad att stänga av ljudet helt, trots att man då går miste om en del av spelets charm.

Utöver dessa två små brister är Easy Slider ett av mycket få motorcykelinspirerade slotspel på marknaden, och definitivt det snyggaste. Det är skapat med motorcykelåkarna i åtanke, med höga insatser och höga vinster, många spänningsmoment och en genomtänkt design. I bakgrunden syns en röd öken, genom vilken en helt öppen asfaltsväg slingrar sig, och även själva spelplanen är inspirerad av motorcyklar och deras ägare.

Detaljerna gör Easy Slider

Det är detaljerna som verkligen gör Easy Slider till något extra. Precis under spelplanen dyker små citat om motorcykellivet upp, i stil med ”To RIDE or not to RIDE – that’s a STUPID question”. Om man dessutom ser till avgasrören som sticker ut lite här och var och de små eldsflammorna så känns Easy Slider faktiskt välgjort, utan att det hela blir överdrivet. Den enda anmärkningen på designen är den rostiga metallpanelen under spelplanen; vilken inbiten förare skulle låta sin motorcykel rosta?

Easy Slider är inte överdrivet generöst med vinsterna, men när de väl kommer är de stora. Spelet är skapat med motorcykelåkare i tanken snarare än inbitna slotspelare, men för de som gärna spenderar sin fritid ute på vägarna är det ett roligt tidsfördriv.