Om oss

Välkommen till mitt hörn av nätet!

Jag som driver den här bloggen heter Martin och är motorentusiast sedan barnsben. Genom åren har jag provat det mesta från dragracing till motocross, men det är hos motorcyklarna jag har fastnat. Sedan min äldste son E föddes 2005 har motorkörandet fått ligga på hyllan, men jag är fortfarande ute och kör så ofta jag kan, både kortare och längre turer.

Min första hoj byggde jag själv tillsammans med några polare sommaren ’96, och trots att bränsletanken var inkontinent och motorn hostade så fort man snuddade vid gasen så var det i den stunden som den sanna kärleken till motorcyklar väcktes. Sedan dess har jag provat diverse modeller och märken, och 2014 köpte jag på inrådan av en god vän (som bidrog med det mesta av kunskapen och materialet till vår egenbyggda motorcykel) en Suzuki Hayabusa. Det blev kärlek vid första turen, och även om den mest tjänar till att ta mig fram och tillbaka till jobbet samt skjutsa ungarna hit och dit, blir det alltid någon längre tur varje år.

När jag inte är ute på vägarna är jag egenföretagare och driver en verkstad för mindre motorfordon i hemstaden Stockholm. Förra sommaren fick vi vår fjärde anställde, och vi fortsätter att växa stadigt. För det mesta servar vi motorcyklar och mopeder, men då och då blir det även en EPA-traktor eller lös motor. Sedan något år tillbaka försöker vi även erbjuda ett välsorterat sortiment av verktyg, reservdelar, kläder och annat som kan behövas när folk ska ut på vägarna.

Hayabusan största intresset

På fritiden är Hayabusan mitt största intresse, men självklart kommer alltid barnen och min fru Simone först. Jag och Simone träffades 2000 på en motormässa, och Simone har precis köpt en Yamaha Stratoliner som är perfekt när vi tar motorcyklarna istället för bilen på semestrar och liknande. Vi tar ett barn var, packar väskorna och åker till något vackert ställe. Tidigare har vi hållit oss i Roslagen, men nu när barnen börjar bli så stora att de kan sitta fastspända mer än någon timme i taget planerar vi att ta oss ned mot Skåne och kanske även Danmark.

Äldsta sonen E är som sagt född 2005, och hans bror L föddes 2008. Båda två verkar ha ärvt föräldrarnas kärlek för motorer, även om E är mer inne på racerbilar. Det blir mycket motorsport i det här huset. Både jag och Simone pratar mycket säkerhet med grabbarna, men de tycker fortfarande att hastighet är det viktigaste här i livet. Vi har alla varit där, eller hur?

På den här sidan kommer ni kunna läsa om motorcyklar i allmänhet, modeller, säkerhet och mycket mer. Dessutom kommer jag skriva en del om min egen hoj, Suzuki Hayabusa, och hoppas att alla som har en likadan, eller funderar på att skaffa en, kan hitta värdefulla tips. Det kommer säkert dyka upp en hel del andra motorrelaterade saker allt eftersom det händer nya saker i motorvärlden. Tack för att du kikar förbi, kolla gärna runt på sidan och läs vidare!